Проведено онлайн нараду напередодні Дня охорони праці в Україні

Напередодні Дня охорони праці в Україні у 2021 році, Сектором з питань цивільного захисту та охорони праці Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) за участі очільника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Івана Легостаєва, першого заступника начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Ольги Захарової, а також завідувача сектору з питань цивільного захисту та охорони праці Людмили Ільїної, було проведено захід у форматі онлайн наради до якої долучились керівники структурних підрозділів Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) у Запорізькій та Кіровоградській областях.
В ході проведення онлайн наради були обговоренні питання щодо організації безпечної роботи працівників під час карантину, не допускаючи при цьому порушень трудового законодавства.
Окрема, увага була приділена питанню відносно дій в умовах коли у працівника з’явились ознаки гострої респіраторної хвороби та за умов інших випадків, зокрема коли вже діагностовано COVID-19. Не оминули увагою і профілактику COVID-19.
Додатково було наголошено на:
— необхідність своєчасного проведення навчання та інструктажів з питань охорони праці;
— використання засобів індивідуального захисту;
— здійснення постійного контролю за дотриманням трудової та виробничої дисципліни серед працівників.
Крім того, було підкреслено, що збереження здоров’я та життя працівників трудового колективу — є безумовним пріоритетом діяльності управління. Саме тому, створення безпечних умов праці — це важливе та стратегічне завдання.