Проведено семінар-тренінг на тему: «Порядок подання громадськими об’єднаннями відомостей про кінцевого бенефіціарного власника до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань»

Відділом державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Запорізькій області Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) за участю представників департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради та представників громадянського суспільства проведено семінар-тренінг на тему: «Порядок подання громадськими об’єднаннями відомостей про кінцевого бенефіціарного власника до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

В ході семінару увага була зосереджена саме на аспекті терміну подачі громадськими об’єднаннями інформації про кінцевих бенефіціарних власників до відповідних територіальних управлінь Міністерства юстиції України.

Також учасників ознайомлено з переліком документів, які подаються державному реєстратору для оновлення в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та з інформацією стосовно роботи ЦНАП, часів прийому громадян.

Окрема увага була звернута на щорічному підтвердженні відомостей про кінцевого бенефіціарного власника, громадськими об’єднаннями, а також наголошено на відповідальності за невиконання вимог законодавства.

Водночас, були розглянуті проблемні питання що виникають під час прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських формувань, обговорені типові недоліки, що є підставою для зупинення розгляду документів або відмови та визначення спільних шляхів їх вирішення.