📣 До уваги юридичних осіб!

📑 11 жовтня 2021 року спливає строк подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичної особи.

🔰 Вказану інформацію мають подати майже всі юридичні особи, ❗️ за незначним винятком, передбаченим пунктом 9 частини другої статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних  осіб — підприємців та громадських формувань», а саме ⤵️

🔹 політичні партії та їхні структурні утворення;

🔹 профспілки, об’єднання організацій профспілок, передбачені статутом профспілок та їхніх об’єднань;

🔹 творчі спілки та їхні місцеві осередки;

🔹 організації роботодавців та їхні об’єднання;

🔹 адвокатські об’єднання;

🔹 ОСББ;

🔹 торгово-промислові палати;

🔹 релігійні організації;

🔹 державні органи;

🔹 органи місцевого самоврядування та їхні асоціації;

🔹 державні та комунальні підприємства, установи та організації.

☝️ У разі подання до 11 жовтня 2021 року державному реєстратору інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичної особи в обсязі, визначеному законодавством, ❗️ юридичні особи звільняються від сплати адміністративного збору.

❗️ За неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, згідно з частиною 6 статті 16611 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 17 000 грн до 51 000 гривень.

З урахуванням зазначеного, а також з метою усунення черг до державних реєстраторів та перенавантаження, а як наслідок – і усунення фактів невчасного подання відповідної інформації державному реєстратору, ❗️ Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) нагадує, що документи для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру, ☝️ крім державних реєстраторів можуть подаватися ➡️ державним та приватним нотаріусам. Також, документи можуть подаватись суб’єктам державної реєстрації ❗️ за принципом екстериторіальності в межах однієї області.

📑 Просимо враховувати зазначену інформацію під час подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників та  структуру власності юридичної особи, а також не зволікати зі строками, визначеними законодавством України.