📣 До уваги!

📲💻 Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з громадською організацією «Антикорупційний штаб» презентували Портал «Приховані інтереси», який став першим діджитал інструментом, що допомагає знаходити можливі ризики в публічних службовців.

🔰 Так, алгоритм може виявити 11 типів ризиків. Водночас, алгоритм — це в першу чергу інструмент, тому наявність можливих ризиків не може свідчити про порушення публічним службовцем антикорупційного законодавства. Проте, виявлений ризик може стати опорою для подальшого дослідження можливого конфлікту інтересів, порушень обмеження подарунків, сумісництва та суміщення посад у чиновника чи інших порушень. Завдяки цьому можна швидко дізнатися, як посадовець пов’язаний із компаніями, які беруть участь у тендері в установі, де він працює чи працював, близьких осіб, які працюють в одному органі з цим посадовцем, а ще перевірити, чи не отримував такий чиновник ризикові
подарунки.
☝️ Інструмент «Приховані інтереси» створений насамперед для того, щоб попередити порушення, адже завдяки ньому можна відслідкувати можливі конфлікти інтересів.

🔎 Ознайомитись з порталом «Приховані інтереси» можливо за наступним посиланням 🔗 http://interes.shtab.net