Протягом 2021 року державними виконавцями Кіровоградської області стягнуто 24 млн грн

📑 Відповідно до вимог статті 71 Закону України «Про виконавче провадження», до неплатників аліментів застосовуються ряд обмежувальних заходів.
☝️ У разі наявності заборгованості по сплаті аліментів, яка перевищує 4 місяці (та 3 місяці для батьків важкохворої дитини) встановлена можливість ❌ накладення обмежень на неплатників аліментів щодо⤵️
виїзду за межі України;
керування транспортними засобами;
користування зброєю;
полювання.

📈 Так, протягом 2021 року державними виконавцями Кіровоградської області стягнуто 24 млн грн заборгованості з аліментів у зв’язку із застосуванням до боржників санкцій та заборон, передбачених частиною 9 та 12  статті 71 Закону України «Про виконавче провадження». На даний час  4 115 осіб — боржників по аліментам мають зазначені обмеження, оскільки до них застосовано заходи передбачені статтею 71 Закону України «Про виконавче провадження»,  шляхом винесення  відповідних постанов.
❗️ Підкреслимо, що тимчасові обмеження знімаються у разі погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі.

Тож, задля уникнення непорозумінь, перед плануванням поїздок за кордон, керуванням транспортним засобом та полюванням, радимо громадянам перевіряти наявність чи відсутність боргових зобов’язань у Єдиному Реєстрі боржників 🔗 http://bit.ly/3pnqc9g. Вартість послуги – безкоштовна.