Робоча зустріч у місті Кривому Розі

Сьогодні, 01.02.2022 року, начальником Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іваном ЛЕГОСТАЄВИМ та першим заступником начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Ольгою ЗАХАРОВОЮ прийнято участь у робочій зустрічі із секретарем міської ради — в.о. міського голови Криворізької міської ради Юрієм ВІЛКУЛОМ та нотаріальною спільнотою міста Кривого Рогу щодо налагодження ефективної взаємодії.

В рамках підписаного, 18.02.2021, між виконкомом Криворізької міської ради, Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Дніпро) та Відділенням Нотаріальної палати України в Дніпропетровській області, Меморандуму про взаємодію з метою створення зручних та доступних умов при зверненні до нотаріусів за вчиненням нотаріальних дій, згідно якого 61 нотаріус отримав безпосередній доступ до Електронного реєстру Криворізької територіальної громади. Тож, відсьогодні нотаріуси будуть отримувати інформацію за схемою «електронний запит – електронна відповідь», що дозволить відмовитись від паперових довідок та стане однією із складових у формуванні безбар’єрного простору в Україні.

Зауважимо, що Кривий Ріг, перший на Дніпропетровщині та один з міст України, де нотаріуси користуватимуться відомостями Електронного реєстру Криворізької територіальної громади безкоштовно, аби це не впливало на вартість нотаріальних послуг для громадян.

Водночас, під час робочої зустрічі було підписано Меморандум про взаємодію із відділами державної виконавчої служби у місті Кривому Розі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)  та Виконавчим комітетом Криворізької міської ради в частині аспекту оптимізації процесу примусового виконання рішень.

Підписантами документа виступили начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  (м. Дніпро) Іван ЛЕГОСТАЄВ та секретар міської ради — в.о. міського голови Криворізької міської ради Юрій ВІЛКУЛ.

Так, під час зустрічі, були обговорені можливості та подальші перспективи співпраці, також Іван ЛЄГОСТАЄВ, зазначив: «Підписаний сьогодні меморандум дозволить державним виконавцям ефективно, своєчасно та результативно виконувати рішення маючи достовірну інформацію з Реєстру територіальної громади міста Кривого Рогу».