Відділом ДРАЦС у Кіровоградській області проведено Zoom-конференцію

26 травня 2022 року Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Кіровоградській області Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено Zoom-конференцію, за участю працівників відділів ДРАЦС області. Під час якої було обговорені та роз’ясненні наступні питання:
✅ вчинення кримінального протиправного діяння під впливом фізичного або психологічного примусу відповідно до змісту статті 40 Кримінального кодексу України;
✅ визнання нормативно-правові акти окупаційних сил та окупаційних адміністрацій рф нікчемними та такими, що не створюють жодних правових наслідків і нікчемність цих актів не підлягає оскарженню, а також не можуть бути скасована.
Акцентовано увагу на дії працівників у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також опрацьовано рекомендації щодо:
⏺раптового артобстрілу,
⏺загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з вибухами,
⏺надання першої допомоги у разі поранення.
Додатково розглянуті правові аспекти організації роботи із запобігання корупції, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».
А також окремо опрацьовані основні положення Постанови Кабінету Міністрів від 07.03.2022р. № 213 «Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану» щодо реєстрації шлюбу військових по акту про укладання шлюбу, інші питання, що стосуються діяльності органів державної реєстрації актів цивільного стану.