Нововведення в сфері державної реєстрації та діяльність АРМА сьогодні обговорили з державними реєстраторами Дніпропетровщини

На базі Південно – Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) відбувся семінар, направлений на підвищення правової обізнаності фахівців реєстраційної сфери.
Спікерами заходу виступили перший заступник начальника Південно – Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Ольга Захарова, начальник управління Південно-Східного міжрегіонального територіального управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), Володимир Орлов та працівники Управління державної реєстрації.

Володимир Орлов ознайомив присутніх щодо основних аспектів практичної діяльності АРМА, зокрема щодо особливостей управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, із встановленням заборони розпоряджатися та/або користуватися такими активами; щодо направлення інформації про накладення арешту на активи органам, що ведуть державні реєстри таких активів, прав на них або їх обтяжень, а також висловив пропозиції стосовно плідної співпраці з державними реєстраторами в рамках діяльності АРМА.

Особливу увагу під час семінару було приділено питанням змін в чинному законодавстві за напрямком контролю у сфері державної реєстрації та іншим нововведенням. Під час діалогу працівників Управління державної реєстрації та державних реєстраторів обговорені питання практичного застосування норм чинного законодавства (нововведень) в сфері державної реєстрації, а також державні реєстратори обмінялися позитивним досвідом практичної діяльності.