#Правовий_Обєктив: 12 травня 2022 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству»

📑12 травня 2022 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству» № 2255-IX, який набуває чинності через два місяці з дня його опублікування (26.07.2022), крім деяких пунктів.

Метою Закону № 2255-IX є усунення прогалин у правовому регулюванні питань, пов’язаних з недоліками, які перешкоджають належному захисту права власності та корпоративних прав.

Нормами наведеного закону, зокрема, передбачено низку заходів для спрощення механізму розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність державного реєстратора, а саме:
✅ максимально спрощено вимоги до оформлення скарг;
✅ встановлено порядок обчислення строків для звернення зі скаргою;
✅ передбачено можливість об’єднання декількох скарг;
✅ визначено механізм повернення скарг скаржнику (на підставі мотивованого рішення);
✅ встановлено, що розгляд повідомлення державного реєстратора про виявлений ним факт використання його ідентифікаторів доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно іншими особами здійснюється Міністерством юстиції України у порядку, передбаченому статтею 37 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Крім того, Законом № 2255-IX також внесено зміни до законів України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань», «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

🔎Детальніше зі змінами запровадженими Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству» № 2255-IX можна ознайомитись за посиланням⏩ http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2255-20#Text

#Правовий_Обєктив