В Кіровоградській області проведена зустріч з судовими експертами щодо порядку захисту прав людини в умовах війни

Не дивлячись на триваючу повномасштабну війну росії проти України, Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), продовжує інформувати населення про порядок захисту прав, свобод і законних інтересів громадян в умовах війни.

Так, 02.06.2022 у Кіровоградському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України за сприянням його керівництва, відбулася робоча зустріч спеціалістів сектору судової роботи та міжнародного співробітництва у Кіровоградській області відділу судової роботи та міжнародного співробітництва у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Вікторії ДРАБИНИ та Олега ДЕРЕВ’ЯНКА із судовими експертами криміналістичного центру.

Розпочав зустріч Олександр КОЛОМОЄЦЬ – провідний фахівець з організації наукової роботи відділу забезпечення діяльності Кіровоградського НДЕКЦ МВС, який привітав усіх присутніх та висловив сподівання плідної співпраці.

Продовжив Олег ДЕРЕВ’ЯНКО, який розповів про основні аспекти порядку повернення незаконно переміщених або утримуваних на території іноземної держави дітей на підставі Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей, яка була укладена в рамках Гаазької конференції з міжнародного приватного права ще у 1980 році та набула значного поширення у світі.

В свою чергу, Вікторія ДРАБИНА довела до відома присутнім порядок дій заявників під час підготовки заяви до Європейського суду з прав людини.
Разом з тим, під час зустрічі спеціалістами міжрегіонального управління обговорено з фахівцями криміналістичного центру норму статті 40 Кримінального кодексу України, яка встановлює, що не є злочином дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками.