Проведено нараду з державними нотаріусами та працівниками державних нотаріальних контор Запорізької області

03 червня 2022 року начальником відділу з питань нотаріату у Запорізькій області Управління нотаріату Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Олексієм ДОЛГОПОЛОВИМ була проведена відеоконференція за участю працівників відділу з питань нотаріату у Запорізькій області та завідувачів державних нотаріальних контор та державного нотаріального архіву Запорізької області.

Під час наради було висвітлено положення статті 40 Кримінального кодексу України. Вона визначає, що не є злочином дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками.

Варто підкреслити, що в умовах воєнного стану роз’яснення щодо вчинення кримінально протиправного діяння під впливом фізичного або психологічного примусу, набувають особливої актуальності та потребують правильного розуміння та застосування. Тож, роз’яснення щодо застосування норми статті 40 Кримінального кодексу України було додане до довідково-інформаційних матеріалів на інформаційних стендах державних нотаріальних контор та державного нотаріального архіву Запорізької області, що надало можливість всім відвідувачам ознайомитися з його змістом.
Із зазначеними роз’ясненнями можна ознайомитись за посиланням ⤵️
🔗http://bit.ly/3NSYQmo
🔗http://bit.ly/3Nklbtg