#Правовий_Обєктив: 17 червня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову  № 696 «Про внесення змін до Порядку розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції»

📑 17 червня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову  № 696 «Про внесення змін до Порядку розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції» (далі – Постанова № 696).

Зміни запроваджені Постановою № 696 стосуються розгляду скарг у сфері державної реєстрації, зокрема, під час дії воєнного стану.

Так, Постановою № 696 передбачено, що під час воєнного стану Мін’юст чи відповідний територіальний орган забезпечує оприлюднення на своєму офіційному вебсайті інформації про дату засідання колегії не пізніше ніж за 15 днів до дня засідання колегії та додатково повідомляє зазначену інформацію заінтересованим особам засобами електронної пошти (якщо адресу електронної пошти зазначено у скарзі у сфері державної реєстрації, доданих до неї документах, повідомлено заінтересованою особою або встановлено з інших офіційних джерел). При цьому, розгляд скарг у сфері державної реєстрації буде проводитися без участі заінтересованих осіб.

Разом з тим, заінтересовані особи мають право заявити клопотання про надіслання їм матеріалів скарги в електронній формі на адресу електронної пошти. В такому разі, Мін’юст чи відповідний територіальний орган забезпечує надіслання таких матеріалів протягом трьох робочих днів після отримання клопотання.

Також, Постановою № 696 визначено, що інформація про дату, час і місце засідання колегії, що проводиться після відкладення розгляду скарги або для повторного розгляду скарги у визначених законодавством випадках, не оприлюднюється, якщо колегією не прийнято рішення про інше.

Детальніше із змінами запровадженими постановою можна ознайомитись за посиланням 🔗  http://bit.ly/3NdropZ