Проведено робочу зустріч у Запорізькій області

Начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Іван ЛЕГОСТАЄВ сьогодні провів робочу зустріч із керівниками структурних підрозділів Запорізької області.

На зустрічі обговорили питання змісту статті 40 Кримінального кодексу України, якою визначено, що не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками. Крім того, наголосив на  нікчемності всіх рішень і актів, вчинених окупаційною владою.

Також, окремо було розглянута необхідність документування порушень прав людини на окупованих територіях. Нині особливо актуальною постає тема відшкодування збитків, завданих агресором як проти всієї країни, так і проти окремої людини.

Іван ЛЕГОСТАЄВ зазначив, що, на жаль, злочини проти України продовжуються, проте вони не повинні залишитись безкарними. Так, український уряд активно працює, щоб не тільки притягнути рф до відповідальності, а й домогтися воєнних репарацій. Указом Президента України було створено робочу групу з розробки та впровадження міжнародно-правових механізмів відшкодування шкоди, завданої нашій державі внаслідок збройної агресії рф. До цієї групи увійшли представники Парламенту, Уряду, Офісу Президента, української та міжнародної юридичної спільноти.

На завершення зустрічі Іван ЛЕГОСТАЄВ висловив подяку співробітникам управління Запорізької області, які попри воєнний стан продовжують працювати та виконувати свої функції. «Тож, життя триває і кожен, хто не задіяний у обороні країни, має виконувати свої обов’язки з максимальною віддачею. Тільки так ми зможемо перемогти та вибороти своє право на гідне майбутнє» — зауважив начальник управління.