Відділами ДРАЦС Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) видано понад 15 300 повторних свідоцтв та понад 6 900 витягів

Війна примусила багатьох громадян отримувати повторно свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, оригінали яких були втрачені, загублені або пошкоджені, а також витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Зазначаємо, що видача цих документів здійснюється відділом державної реєстрації актів цивільного стану, незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.
📑Повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію акту цивільного стану здійснюється за відповідною заявою особи, щодо якої складено запис, батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, представника закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування. Цей документ видається представникам зазначених установ за довіреністю установи та при пред’явленні документів, що посвідчують їх особу.
📜Свідоцтва про народження дітей повторно видаються їх батькам і усиновителям незалежно від віку дитини та за наявності паспорта заявника.
З початку збройної агресії росії проти України відділи державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) видали понад 15 300 повторних свідоцтв та понад 6 900 витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян:
📍у Дніпропетровській області — понад 9000 повторних свідоцтв та 3500 витягів;
📍у Запорізькій області було видано близько 3300 повторних свідоцтв та 1400 витягів;
📍у Кіровоградській області — більше, ніж 3000 повторних свідоцтв 2000 витягів.