З нагоди відзначення Дня Конституції України начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) привітав колектив управління Кіровоградської області зі святом

Сьогодні в Кіровоградській області, з нагоди відзначення Дня Конституції України, начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іван ЛЕГОСТАЄВ привітав колектив міжрегіонального управління зі святом, провівши урочисте вручення почесних грамот та подяк Міністерства юстиції України.

Іван ЛЕГОСТАЄВ підкреслив, що Конституція, прийнята незалежною Україною, стала точкою опори, конкретним втіленням прав та обов’язків нашого народу. Цим актом український народ на ввесь світ переконливо засвідчив своє прагнення жити у незалежній, самостійній, демократичній, правовій державі.

Також, Іван ЛЕГОСТАЄВ вкотре наголосив на актуальності змісту статті 40 Кримінального кодексу України, відповідно до якої, не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками. Окрім того, нормативно-правові акти окупаційних сил та окупаційних адміністрацій російської федерації є нікчемними й такими, що не створюють жодних правових наслідків.

На завершення зустрічі Іван ЛЕГОСТАЄВ подякував всім співробітникам управління Кіровоградської області за ініціативність, небайдужість та наполегливу працю, яка наближає нашу перемогу над агресором і створює передумови для демократичного майбутнього Української Держави.