Триває підвищення кваліфікації державних реєстраторів у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу з актуальних практичних питань

З набранням чинності деяких положень Закону України від 12 травня 2022 року № 2255-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству», якими внесено зміни до низки законодавчих актів у сфері державної реєстрації, в частині запровадження антирейдерських заходів та встановлення дієвих запобіжників з метою запобігання протиправному захопленню підприємств та незаконному заволодінню нерухомим майном, нагальним питанням виступає підвищення кваліфікації державних реєстраторів у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу з актуальних практичних питань змін до чинного законодавства.

Так, сьогодні, 02 серпня 2022 року, відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено тематичний онлайн-семінар для державних реєстраторів бізнесу Кіровоградської області.

До проведення заходу долучились державні реєстратори Олександрійської районної державної адміністрації, Маловисківської, Аджамської, Гурівської, Соколівської, Первозванівської сільських рад, а також Новгородківської, Петрівської, Голованівської та Устинівської селищних рад  регіону.

Темою семінару стали актуальні практичні аспекти змін законодавства у сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану, а саме норм Закону України від 12 травня 2022 року № 2255-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству».

Також у рамках проведеного семінару розглядались важливі питання щодо порядку надання доступу до єдиних та державних реєстрів державним реєстраторам, які мають змогу здійснювати свої повноваження в умовах воєнного стану. Окремо увагу державних реєстраторів було акцентовано на критеріях та вимогах, яким повинен відповідати державний реєстратор, додатково до вимог, встановлених законодавством.

 Додатково зазначаємо, що детальніше з текстом Закону можна ознайомитися за посиланням: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2255-20#Text