Триває підвищення кваліфікації державних реєстраторів у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу з актуальних питань змін до чинного законодавства у сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану

Сьогодні, 05 серпня 2022 року, відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено тематичний онлайн-семінар для державних реєстраторів бізнесу Дніпропетровської області.

З огляду на те, що 26.07.2022 набрали чинності деякі положення Закону України від 12 травня 2022 року № 2255-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству» (далі-Закон), якими внесено зміни до низки законодавчих актів у сфері державної реєстрації в частині запровадження антирейдерських заходів та встановлення дієвих запобіжників з метою запобігання протиправному захопленню підприємств та незаконному заволодінню нерухомим майном, темою семінару стали актуальні практичні аспекти змін законодавства із зазначеного питання.

Також в рамках проведеного семінару розглядались важливі питання щодо порядку надання доступу до єдиних та державних реєстрів державним реєстраторам, які мають змогу здійснювати свої повноваження в умовах воєнного стану. Окремо увагу державних реєстраторів було акцентовано на критеріях та вимогах, яким повинен відповідати державний реєстратор, додатково до вимог, встановлених законодавством.

Загалом до проведення заходу долучились державні реєстратори Дніпровської районної державної адміністрації, Першотравенської, Синельниківської міських,  Піщанської,  Миколаївської, Троїцької, Саксаганської, Сурсько-Литовської  сільських, Солонянської, Межівської селищних рад.

Додатково зазначаємо, що детальніше з текстом Закону можна ознайомитися за посиланням: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2255-20#Text.