Проведено практичне заняття з питань цивільного захисту населення під час війни

За ініціативи сектору цивільного захисту та охорони праці Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) 8 серпня 2022 року зі співробітниками міжрегіонального управління провів практичне заняття фахівець 6 ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області Сергій ІСТОМІН. Темою зустрічі стали актуальні питання цивільного захисту населення під час війни, а саме:

📌пожежної безпеки;
📌надання першої допомоги людині з кровотечею;
📌непрямого масажу серця;
📌запобігання ризикам, які стосуються вибухонебезпечних предметів та правил поводження з ними.

У навчанні також взяли участь у ZOOM — конференції співробітники структурних підрозділів у Запорізькій та Кіровоградській областях.

Сергій ІСТОМІН наголосив на тому, що у воєнний час надзвичайно важливо володіти хоча б мінімальними знаннями з правил особистої безпеки та медичної допомоги. Саме вони допоможуть врятувати життя. Він відповів на питання, які виникали під час бесіди, та розповів про самодопомогу, основні правила поводження під час вибухів, пожеж, хімічного чи радіоактивного впливу. Зустріч, ініційована сектором цивільного захисту, принесла багато практичної користі учасникам та нагадала всім, що здоров’я та безпека залежать, в першу чергу, від нас самих.