Триває підвищення кваліфікації державних реєстраторів у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу з актуальних практичних питань змін до чинного законодавства у сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану

З набранням чинності деяких положень Закону України від 12 травня 2022 року № 2255-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству», якими внесено зміни до низки законодавчих актів у сфері державної реєстрації в частині запровадження антирейдерських заходів та встановлення дієвих запобіжників з метою запобігання протиправному захопленню підприємств та незаконному заволодінню нерухомим майном, нагальним питанням виступає підвищення кваліфікації державних реєстраторів у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу з актуальних практичних питань змін до чинного законодавства.

Так, сьогодні, 08 серпня 2022 року, відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено  черговий тематичний онлайн-семінар для державних реєстраторів бізнесу Дніпропетровської області.

До проведення заходу долучились державні реєстратори Дніпровської,  Криворізької, Кам’янської, Жовтоводської, Покровської, Новомосковської, Павлоградської,  Верхньодніпровської, П’ятихатської міських, Богданівської Глеюватської, Новоолександрівської сільських, Криничанської, Софіївської, Магдалинівської, Петриківської, Обухівської, Покровської, Межівської селищних рад,  Синельниківської районної державної адміністрації та інших суб’єктів державної реєстрації регіону.  

Темою семінару стали актуальні практичні аспекти змін законодавства в сфері державної реєстрації в умовах воєнного стану з огляду Закону України від 12 травня 2022 року № 2255-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству».

Також в рамках проведеного семінару розглядались важливі питання щодо порядку надання доступу до єдиних та державних реєстрів державним реєстраторам, які мають змогу здійснювати свої повноваження в умовах воєнного стану. Окремо увагу державних реєстраторів було акцентовано на критеріях та вимогах, яким повинен відповідати державний реєстратор, додатково до вимог, встановлених законодавством.

 Додатково зазначаємо, що детальніше з текстом Закону можна ознайомитися за посиланням: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2255-20#Text