З початку війни органами ДРАЦС Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) було видано 34 332 повторних свідоцтва та 25 468 витягів

З початку війни органами ДРАЦС Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) було видано 34 332 повторних свідоцтва та 25 468 витягів.
По областям:
📍 у Запорізькій області 6477 повторних свідоцтв та 11657 витягів;
📍у Кіровоградській області 5674 повторних свідоцтв та 3032 витягів;
📍у Дніпропетровській області 22 181 повторних свідоцтв та 10 779 витягів.

❗️Для отримання втраченого свідоцтва про державну реєстрацію акту цивільного стану особа має пред’явити свій паспорт (у тому числі, закордонний та е‑паспорт у «Дії») та документи, що підтверджують права особи на отримання даних документів (що підтверджують зміну імені, що підтверджують наявність родинних відносин з особою, щодо якої складено актовий запис цивільного стану, нотаріальна довіреність тощо).
📄Для прикладу: видача документу про народження проводиться за заявою:
✅ особи, щодо якої складено запис;
✅ батьків, усиновлювачів (незалежно від віку дитини);
✅ опікунів, піклувальників;
✅ представника закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування.

📜Свідоцтво про державну реєстрацію акту цивільного стану видається представникам зазначених установ за довіреністю установи та при пред’явленні документів, що посвідчують їх особу. Особі, позбавленій батьківських прав, свідоцтва про народження дітей повторно не видаються.