День пам’яті жертв Бабиного Яру

Голокост — не лише страшна частина історії єврейського народу. Ця трагедія світового маштабу, що дає нам універсальні приклади дискримінації, насильства, зради та порятунку.

Тяжко знайти у Києві місце більшої скорботи, ніж Бабин Яр. Саме ці столичні яри стали місцем найбільшим масових вбивств євреїв німцями у часи Другої світової війни. Починаючи з 29 вересня 1941 року і аж до звільнення Києва тут чинилися страшні події. Тільки в останні дні вересня 1941 року за даними айнзатцгрупи до штаб-квартири в Берліні там було вбито 33 771 єврей. Загалом цифра загиблих у Бабиному Яру перевищує 100 тис. Це колосальна втрата для всього цивілізованого суспільства, для всього світу та яскрава демонстрація нацизму у дії.

Сьогодні День пам’яті жертв Бабиного Яру. Березневий ракетний удар військами рф по Бабиному Яру, закатовані мешканці Бучі, Ізюму, Бородянки, Ірпеню… Ці трагедії знаходяться за межею людяності та свідчать про те, що для ворога немає нічого святого. Згадаємо жертв тих страшних подій та не дамо сучасним фашистам знищити нашу землю та наш народ.

Вічна пам’ять загиблим!