Вітаємо з Днем захисників та захисниць України, Днем Українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці

Сьогодні надзвичайний день! Маємо потрійне свято —  День захисників та захисниць України, День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Сьогодні дивним чином поєдналися свята державні, духовні та національно-патріотичні. Минуле переплилося з сучасним, згадалися давно забуті істини, сприймаються по-новому традиції та звичаї предків. Свято Покрови —  особливий день для всіх українців, сакральний сенс якого відчуває кожен.  

За однією з легенд під час облоги Константинополя військами Аскольда місцеві звернулися за захистом до Пресвятої Богородиці, і та захистила їх, обернувши своїм священним омофором, ніби простирадлом. Цей випадок так вразив Аскольда, що він вирішив прийняти християнство. Козаки здавна почитали це свято і вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею, будували в її честь церкви, зверталися у молитвах. 

Сьогодні для нас Покрова —  ще й захисниця українського воїнства. Не дарма День захисників та захисниць України приходиться на 14 жовтня. 

Вітаємо кожного українця та зичимо найскоршого миру для нашої землі, добробуту та міцної віри. Вітаємо кожного захистика і захисницю та дякуємо за ваш безцінний подвиг та щоденну працю по звільненню країни від ординської навали. Нехай свята Покрова охороняє вас вдень і вночі. Зичимо завжди тримати стрій і берегти безцінні традиції вільного козацького війська.