Триває підвищення кваліфікації державних реєстраторів

Днями відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено онлайн-семінар для державних реєстраторів бізнесу  Запорізької та Кіровоградської областей.

До участі у семінарі долучилися державні реєстратори Кропивницької, Світловодської, Бобринецької, Новоукраїнської, Олександрійської,  Знам’янської,  Долинської  міських рад, Піщанобрідської, Суботцівської,  Гурівської, Первозванівської сільських рад, Добровеличківської, Новгородківської,  Заваллівської,  Устинівської селищних рад Кіровоградської  області та  державні реєстратори Кропивницької районної військової адміністрації. Також у семінарі прийняли участь державні реєстратори Михайло-Лукашівської сільської ради Запорізького району та державні реєстратори Департаменту реєстраційних послуг Запорізької  міської ради.

У ході семінару розглядалися питання щодо вимог оформлення документів, які подаються для державної реєстрації бізнесу передбачених   Законом України «Про державну реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, та громадських формувань», а також особливості прийняття та оформлення установчих документів при створенні окремих видів юридичних осіб. Також доведено до відома державних реєстраторів положення Постанови Кабінету міністрів України № 1202 від 21.10.2022 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану» стосовно строку дії документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.