Триває підвищення кваліфікації державних реєстраторів

Днями відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено онлайн-семінар для державних реєстраторів бізнесу  Дніпропетровської області.

До участі у семінарі долучилися державні реєстратори  Криворізької, Кам’янської, Павлоградської, Верхньодніпровської, П’ятихатської, Першотравенської міських рад, Вербківської, Богданівської,  Піщанської, Миколаївської, Саксаганської сільських рад,  Криничанської, Софіївської, Петриківської, Покровської, Межівської селищних рад Дніпропетровської  області.  

У ході семінару розглядалися питання, які стосувалися вимог оформлення документів, які подаються для державної реєстрації бізнесу, передбачених Законом України «Про державну реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», а також особливості прийняття та оформлення установчих документів при створенні окремих видів юридичних осіб. Також доведено до відома державних реєстраторів положення Постанови Кабінету міністрів України № 1202 від 21.10.2022 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану», стосовно строку дії документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус.