Проведено другий етап конкурсу з відбору адвокатів для надання БВПД у Кіровоградській області

8 листопада 2022 року проведено другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги на території Кіровоградської області, за участі начальника Південно – Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Івана ЛЕГОСТАЄВА та під головуванням директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях Наталії ГНАТУШІ.

Проведення другого етапу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, відбулося на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях.

За результатами першого етапу Конкурсу, під час якого Комісія розглянула подані адвокатами копії документів, оцінюючи їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності, відсутності застосованих до адвоката дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу, було допущено до участі  у другому етапі Конкурсу  25 адвокатів.

Під час проведення другого етапу у ході індивідуальних співбесід із членами конкурсної комісії кандидати проходили оцінювання відповідно до встановленої методики та за наступними критеріями: 

✅ комунікабельность, 

✅ емоційна врівноваженость, 

✅ мотивація та здатность до представлення успішних практик надання правової допомоги.

Адвокати, які пройдуть Конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постій­ній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядку та умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року № 8.

Результати Конкурсу будуть оприлюдненні до 02 грудня 2022 року на офіційних сайтах Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та  Південно – Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).