За 10 місяців 2022 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) зареєстровано народження 23 823 дітей

Життя продовжується! Прекрасні українські жінки ніроджують, родини поповнюються чудовою малечею! 👨‍👩‍👧‍👧За 10 місяців 2022 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) зареєстровано  народження 23 823 дітей, із них 8840 реєстрацій проведено з одночасним наданням комплексної послуги «єМалятко»:

🍭у Дніпропетровській області —  14480 народжень, з яких 5 248  в рамках надання послуги «єМалятко»; 

🍭у Запорізькій області — 4819 народжень, з яких 1291 в рамках надання послуги «єМалятко»;

🍭у Кіровоградській області — 4524 народження, з яких 2301 в рамках надання послуги «єМалятко». 

Нагадуємо, що комплексна послуга “єМалятко” відновлена, але з певними обмеженнями, обумовленими введенням воєнного стану в Україні відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Поки що послуга не доступна у закладах охорони здоров’я, в яких народилась дитина. Заявку можна подати батьками дитини онлайн, або безпосередньо звернутися до відділів ДРАЦС, або через ЦНАП.

Послуга «єМалятко» доступна в усіх відділах ДРАЦС, незалежно від місця народження та місця проживання батьків, тобто за принципом екстериторіальності. Онлайн-заявки також тепер можуть бути направлені до будь-якого відділу ДРАЦС, без прив’язки до пологового будинку, як було раніше.

Батьки дитини, які вимушені проживати на окупованих територіях, можуть подати заявку про реєстрацію народження з одночасним наданням комплексної послуги єМалятко онлайн до будь-якого відділу ДРАЦС на підконтрольній Україні території.