Робоча нарада щодо вирішення проблемних питань при виконанні рішень судів про конфіскацію майна, вилученого митними органами

Сьогодні в приміщенні Дніпровської митниці Держмитслужби відбулась робоча нарада під головуванням начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Івана Легостаєва та в.о. начальника Дніпровської митниці Держмитслужби Костянтина Шалая.

Під час робочої наради, проведеної на виконання  п. 5 спільного наказу Міністерства юстиції України та Державної митної служби України від 12.10.2009 № 1833/5/943 «Про затвердження порядку взаємодії органів державної виконавчої служби та митних органів при переданні майна, конфіскованого за рішеннями судів, та розпорядження ним» обговорювались питання щодо результатів роботи за 2019 рік стосовно виконання виконавчих документів про конфіскацію майна, вилученого митними органами.

У вирішенні проблемних питань, що виникають при виконанні рішень судів про конфіскацію майна, вилученого митними органами та інших документів за матеріалами Дніпровської митниці Держмитслужби, прийняли також участь начальники Управлінь забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) – Олександр Більчук, Тетяна Визвілко, Дмитро Горбатюк та керівного складу Дніпровської митниці Держмитслужби.

З метою покращення взаємодії між органами  державної  виконавчої служби області та Дніпровською митницею Держмитслужби, по завершені обговорення було наголошено на суворому дотриманні територіальними органами Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) вимог Порядку обліку, зберігання, оцінки вилученого митними органами майна, щодо якого винесено рішення суду про конфіскацію, передачі його органам державної виконавчої служби, затвердженого постановою КМУ від 26.12.2001 № 1724. За підсумками  робочої наради також вирішено звернути увагу начальників територіальних органів державної виконавчої служби області на безумовному додержанні вимог Закону України «Про виконавче провадження» стосовно неупередженого, ефективного, своєчасного і в повному обсязі вчинення виконавчих дій під час виконання рішень про конфіскацію майна, й забезпеченні своєчасного направлення документів виконавчих проваджень на адреси сторін виконавчого провадження.