Проведено круглий стіл

01 грудня 2022 року відділом взаємодії з суб`єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) проведено  круглий стіл в онлайн форматі для державних реєстраторів та керівників суб’єктів державної реєстрації на тему: «Відновлення доступу до єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України».

До участі у круглому столі  долучилися державні реєстратори та керівники центрів надання адміністративних послуг Марганецької, Зеленодольської, Першотравенської, Жовтоводської міських, Покровської, Широківської, селищних, Першотравневської, Вакулівської, Личківської сільських  територіальних громад  Дніпропетровської  області.  

Під час заходу розглядалися питання щодо порядку підключення/розблокування доступу до реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України, порядку звернення суб’єкта державної реєстрації до Міністерства юстиції України,  та поновлення доступу користувачам до реєстрів, які не є державними реєстраторами.

Разом з тим, було наголошено на актуальність змісту ст. 40 Кримінального кодексу України, якою визначено, що не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками.