У Запорізькій області проведено вебінар з державними реєстраторами Пологівського, Приазовського, Оріхівського, Бердянського районів Запорізької області.

05 червня 2020 року на базі Південно – Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) у Запорізькій області, з метою вирішення актуальних та проблемних питань у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, проведено вебінар з державними реєстраторами Пологівського, Приазовського, Оріхівського, Бердянського районів Запорізької області.
Під час вебінару, були обговорені деякі питання реалізації змін до підзаконних нормативно – правових актів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.2020 №399, зокрема:
— проведення державної реєстрації прав у зв’язку з реконструкцією об’єктів нерухомого майна, державної реєстрації прав у зв’язку з поділом або об’єднанням нерухомого майна;
— внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;
— питання інших процесуальних змін порядку проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
Окремо, у ході заходу були розглянуті питання проведення державної реєстрації на підставі судових рішень, зберігання реєстраційних справ та державної реєстрації змін речових прав.