З робочим візитом до м. Дніпра завітали представники Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України

З робочим візитом до м. Дніпра 19 червня 2020 року завітали Дмитро Кирилюк – директор Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України, Віра Бондаренко — заступник директора департаменту – начальник Управління нотаріату та фінансового моніторингу Департаменту нотаріату та державної реєстрації, Віталій Желінський – заступник начальника Управління – начальник відділу розгляду звернень у сфері державної реєстрації бізнесу Управління розгляду звернень та скарг у сфері державної реєстрації Департаменту нотаріату та державної реєстрації.

Під час візиту проведено розширену оперативну нараду за участі керівника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Івана Легостаєва, заступників начальника вказаного управління, а також нотаріальної спільноти Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

На нараді розглянуті актуальні питання щодо:

— порядку проведення перевірок державних та приватних нотаріусів;

— проблемні питання, які виникають при розгляді звернень громадян;

— проведення сертифікації робочих місць осіб, що мають намір зареєструвати приватну нотаріальну діяльність або змінити місце розташування робочого місця;

— розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Було акцентовано увагу на проєктах зміни до Закону України «Про нотаріат» та до порядку проведення перевірок державних та приватних нотаріусів.

Дмитро Кирилюк розповів про пріоритетні плани в роботі на найближче майбутнє, а саме в аспекті переходу до єдиного нотаріату із забезпеченням доступності базових нотаріальних дій для соціально незахищених верств населення, створення Єдиного реєстру нотаріальних дій та електронного нотаріального архіву, як складових електронної системи нотаріату.

Віра Бондаренко надала рекомендації щодо порядку проведення перевірок за зверненнями громадян, а також звернула увагу на проєкт змін до Положення про вимоги до робочого місця нотаріусів.

Віталій Желінський зазначив про ряд проблемних питань в сфері реєстрації бізнесу, надавав рекомендації та практичні поради з питань протидії рейдерству, детально з якими можна ознайомитись за посиланням на офіційній сторінці «Офісу протидії рейдерству»  http://www.facebook.com/office.against.raiders/

Під час проведення наради, представники Міністерства юстиції України вислухали пропозиції та побажання запрошених на нараду нотаріусів та відповіли на всі поставлені запитання.

Наприкінці заходу спікери зазначили, що завжди готові до нових пропозицій задля покращення та удосконалення нотаріальної діяльності,  побажали успіху та плідної співпраці!