Вітаємо з Міжнародним днем молоді!

🎉🎉🎉Дорогі друзі! З Міжнародним днем молоді! Нехай молодість в душі кожного буде як можно довше!!!💖🙌

🔰ℹ️ Історія свята та сучасність👇

Щорічно 12 серпня відзначається Міжнародний день молоді, з моменту підтримки Генеральною Асамблеєю ООН рекомендацій Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді (Лісабон, 8-12 серпня 1998 року.) в своїй резолюції 54/120 від 17 грудня 1999 року.
✏️ Відповідно до рекомендації в цей день проходять різні заходи з інформування громадськості, з метою підвищення обізнаності про Всесвітню програму дій в інтересах молоді, затвердженої Генеральною Асамблеєю в 1996 році (резолюція 50/81).

Резолюція 2250 Ради Безпеки з питань молоді, миру і безпеки свідчить про безпрецедентне визнання нагальної необхідності залучення молодих миротворців в справу сприяння миру і протидії екстремізму і чітко визначає роль молоді в якості важливих партнерів в рамках глобальних зусиль.

Робота Молодіжної програми ЮНЕСКО підкреслює, що молодь — не просто бенефіціари, а також необхідні лідери і партнери, які знаходять власні шляхи розв’язання проблем, з якими стикаються молоді люди в сучасному світі.
Молодь має бути залучена в сприяння соціального розвитку, в той час як суспільство повинно підтримувати молодих людей в цій роботі.

В рамках своєї Оперативної стратегії по відношенню до молоді на 2014-2021 роки Молодіжна програма ЮНЕСКО працює над створенням сприятливих умов для досягнення цієї мети, даючи молоді можливість висловлювати свою позицію.
📌 Тема 2020 року: «Залучення молоді в глобальні дії»
Тема покликана привернути увагу до того, яким чином участь молодих людей на місцевому, національному та глобальному рівнях збагачує національні та багатосторонні установи та процеси, а також винести уроки щодо того, яким чином можна значно розширити представлення молоді та її участь у формальній інституційній політиці.

ℹ️ За інформацією ЮНЕСКО та Вікіпедія