Роз’яснення щодо оплати послуг в державних нотаріальних конторах Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)

📌 Статтями 4, 19 Закону України «Про нотаріат» встановлено, що державний нотаріус має право одержувати плату за надання додаткових послуг правового та технічного характеру, які не❌ пов’язані із вчинюваними нотаріальними діями, плату за вчинення інших дій, покладених на них відповідно до закону.

👩‍💼👨‍💼 Правова допомога надається шляхом роз’яснень з питань чинного 📚 законодавства, консультацій правового характеру, усних та 🖊письмових довідок із законодавства, складання заяв, проектів правочинів та інших документів, а також надання консультацій та послуг з нарахування доходів (прибутків) при посвідченні договорів купівлі-продажу, міни нерухомого та рухомого майна.

За надання державними нотаріусами додаткових послуг правового характеру, які не пов’язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також технічного характеру справляється окрема плата у розмірах, що встановлюються територіальними органами Міністерства юстиції України.
Відповідні тарифи затверджені наказами у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях, з якими Ви можете ознайомитись на інформаційних стендах в приміщенні державних нотаріальних контор, за посиланням 👉 http://bit.ly/2Gmrxul

📍Від сплати за надання правової допомоги звільняються:
✅ особи з інвалідністю внаслідок Другої світової війни; особи з інвалідністю 1-ї та 2-ї груп;
✅ громадяни — за надання їм правової допомоги, необхідної для призначення та одержання державних допомог та пенсій;
✅ фонди підтримки індивідуального житлового будівництва на селі (республіканський, обласні, міський) — за надання їм правової допомоги при посвідченні договорів іпотеки, учасники бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

🔶 Додатково повідомляємо, що плата за надання правової допомоги, а також послуг технічного характеру здійснюється особою, що звернулась за отриманням таких послуг, шляхом 💳безготівкового перерахунку через установи банків на спеціальний рахунок Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) ➡️ UA358201720313271001201159501

❌ Не допускається одержання державним нотаріусом плати за надання правової допомоги, а також послуг технічного характеру готівкою.