Досудова санація в Україні. Поточний стан та перспективи розвитку

24.09.2020 в приміщенні клубу «PRAVOKATOR», було проведено нараду на тему: Досудова санація в Україні. Поточний стан та перспективи розвитку.
У заході прийняли участь Директор Департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України – Владислав Філатов, начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) — Іван Легостаєв, в.о. начальника відділу банкрутства Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) – Максим Безручко, провідний спеціаліст відділу банкрутства Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) – Анатолій Парубчак, керівник Проекту ЄС «Право-Justice» — Довідас Віткаускас, народний депутат України, голова робочої з питань удосконалення законодавства у сфері банкрутства – Тарас Тарасенко, голова НААКУ – Микола Лукашук, міжнародний експерт Проекту – Арне Енгельс, суддя Судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного суду – Олександр Банасько.
Під час наради обговорювались основні проблеми досудової санації, особливості процедури досудової санації в контексті готовності кредиторів йти на поступки та спроможності об’єктивно оцінити вигідність виконання плану санації, санація державних підприємств до відкриття провадження у справі про банкрутство – дотримання балансу між інтересами держави і правами кредиторів, досудова санація на прикладі кращих європейських практик.