В Запоріжжі проведено спільну нараду з податківцями з питань стягнення податкового боргу

У місті Запоріжжі, з метою обговорення проблемних питань, які виникають під час виконання рішень про стягнення єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також інших податків та платежів до бюджету під головуванням заступника начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальника Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Тетяни Визвілко та заступника начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслана Рачинського проведено спільну нараду.

Як повідомила під час наради Тетяна Визвілко, робота державних виконавців спрямована на охоплення заходами примусового виконання усіх категорій виконавчих документів, проте стягнення до бюджету є одним з пріоритетних напрямків, тому зазначена категорія перебуває на її особистому контролі.

Присутніми було проведено моніторинг наявної заборгованості та обговорено організаційні питання вжиття певних спільних заходів, спрямованих на погашення заборгованості та можливості проведення органами державної виконавчої та податкової служб обміну інформацією стосовно стану виконання рішень про стягнення податкового боргу та ЄСВ.

З метою вирішення проблемних питань, які виникають під час здійснення виконавчих проваджень та підвищення результативності заходів стягнення податкового боргу і боргу з ЄСВ було опрацьовано спільні рекомендації для підлеглих підрозділів, які направлені на покращення взаємодії органів ДПС та ДВС області.