Презентація нового інформаційного проєкту «Digital Justice:Цифрова юстиція» відбулась в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ

Сьогодні, напередодні основного свята правників – Дня юриста на базі основного правничого закладу вищої освіти було організовано зустріч здобувачів вищої освіти – студентів першого курсу ДДУВС із представниками Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

На початку заходу керівники установ — начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іван Легостаєв та ректор ДДУВС Андрій Фоменко обговорили перспективи подальшої співпраці та визначення ключових напрямів спільної підготовки професійних кадрів.

Так, з метою організації спільних наукових та інноваційних проєктів та освітніх заходів відбулося підписання Угоди про співпрацю. Підписантами виступили ректор ДДУВС Андрій Фоменко та начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іван Легостаєв.

У вступному слові студентам, Іван Легостаєв зазначив, що цифровізація у діяльності юстиції продовжує прискорено нарощувати темпи.

«Державні органи завжди мають відповідати викликам технологічного прогресу, тому що ми гарантуємо зручність громадянам, забезпечуємо можливість користуватися зрозумілими сервісами та отримувати максимальний захист», – зауважив очільник міжрегіонального управління юстиції.

Проєкт «Digital Justice:Цифрова юстиція», який впроваджується за для інформування абітурієнтів, студентів, громадськості та усіх бажаючих з повноваженнями органів юстиції та цифровими онлайн сервісами, було презентовано першим заступником начальника Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Дніпро) Ольгою Захаровою, яка зазначила, що створюючи умови та запроваджуючи такі інформаційні проєкти, як «Digital Justice» державні послуги в онлайн режимі будуть зрозумілими та зручними, а отже наближеними до громадян!

В рамках сьогоднішньої зустрічі студенти юридичного факультету мали змогу докладно ознайомитися з інноваційними послугами, які надаються громадянам у міжрегіональному управлінні, зокрема про послуги у сфері примусового виконання рішень, які можна отримати онлайн, про онлайн сервіси в сфері державної реєстрації нерухомості та державної реєстрації актів цивільного стану. Учасниками зустрічі і спікерами були: проректор ДДУВС Лариса Наливайко, начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Олександр Більчук, Чурашева Ольга — головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації, провідний спеціаліст Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Шоломіцька Катерина. Модератором заходу виступила завідувачка сектору комунікації з громадськістю Анна Василишина.

По звершенню зустрічі, з урахуванням підписаної угоди про співпрацю, досягнуто домовленості в рамках проєкту «Digital Justice:Цифрова юстиція», організувати проведення в онлайн-форматі занять із представниками міжрегіонального управління для студентів юридичного факультету.