Проведено спільну Zoom-конференцію з питань тривалого перебування підприємств в процедурах банкрутства та погашення кредиторських вимог

Очільником Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іваном Легостаєвим та в.о. начальника відділу банкрутства Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Анастасією Лось, проведено спільну Zoom-конференцію за участі представників Головного управління ПФУ в Дніпропетровській області, Господарського суду Дніпропетровської області, Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих, Голови Ради арбітражних керуючих та арбітражними керуючими з питань тривалого перебування підприємств в процедурах банкрутства та погашення кредиторських вимог, в тому числі погашення заборгованості із заробітної плати по підприємствах щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство.

На нараді обговорено стан заборгованості по заробітній платі на підприємствах, на яких арбітражні керуючі виконують свої обов’язки, суми непогашеної та орієнтовний строк погашення такої заборгованості.

За результатами наради наголошено на необхідності своєчасного вжиття заходів щодо повернення майна боржника, дебіторської заборгованості, а також вжиття вичерпних заходів щодо погашення кредиторських вимог, в тому числі заборгованості по заробітній платі, та недопущення затягування процедур банкрутства.