Аліменти сплачені — права дитини захищені!

Стягнення заборгованості зі сплати аліментів — пріоритетний напрямок роботи органів державної виконавчої служби Дніпропетровщини. З початку поточного року 39 530 діточок отримали довгоочікувані аліменти. Лише за останній тиждень державні виконавці регіону стягнули 15,5 млн грн аліментів!

В черговий раз державний виконавець П’ятихатського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) змусив батька, у якого накопичилась заборгованість у розмірі 54 тис грн, подбати про належне утримання своєї дитини.
До боржника були застосовані всі передбачені чинним законодавством заходи примусового виконання, зокрема, накладений арешт на майно та винесені постанови, що тимчасово обмежують його у праві виїзду за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Нажаль, лише після того, як державний виконавець здійснив опис з метою подальшої реалізації і встановив обмеження на права користування та відчуження земельної ділянки площею 2 га, що належить боржнику на праві власності та використовується для ведення особистого селянського господарства, неплатник вирішив сплатити борг. В результаті — аліменти сплачені, а права дитини захищені!

І таких прикладів багато! Адже завдяки плідній роботі державних виконавців Дніпропетровської області з початку 2020 року стягнуто 343,4 млн грн заборгованості зі сплати аліментів. Працюємо далі!