Банківські установи та ДВС — якісні шляхи взаємодії

Сьогодні відбулось засідання круглого столу з представниками найкрупніших банківських установ нашого регіону, які є стягувачами за виконавчими провадженнями, що перебувають на виконанні в органах державної виконавчої служби Дніпропетровській області.
Захід було ініційовано Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Дніпро) та пройшов за участі очільника управління Івана Легостаєва та його заступника — начальника Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Олександра Більчука.
Мета заходу, який пройшов на базі Коворкінг Creative State of Dnipro — налагодження якісної та продуктивної взаємодії для ефективного виконання рішень.
Під час засідання учасники обговорили практику виконання рішень щодо стягнення заборгованості за кредитними договорами та звернення стягнення на предмет іпотеки по виконавчих документах про стягнення кредитної заборгованості. Дискусія виникла й навколо питань необхідності звернення стягнення на кошти боржника та щодо проблемних питань, які виникають під час реалізації арештованого майна за допомогою системи електронних торгів ДП «СЕТАМ».
Спікерами Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) доведена до відома присутніх інформація щодо взаємодії з правоохоронними органами Дніпропетровського регіону та Дніпропетровською міською радою. Представлена робота інформаційної підсистеми «Гарпун» — системи, що фіксує та виявляє транспортні засоби боржників, які знаходяться в розшуку, та робота системи відеоспостереження «Безпечне місто» — системи, що дає можливість відстежити місце знаходження транспортного засобу.
Засідання круглого столу пройшло корисно для кожного з учасників, оскільки започаткований діалог надасть можливість спільної продуктивної взаємодії між банківськими установами та органами державної виконавчої служби Дніпропетровської області.