Більше 79 млн грн заборгованості з виплати заробітної плати стягнуто з недобросовісних роботодавців Дніпропетровщини на користь 11 267 осіб

Ліквідація заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, — важливий напрямок роботи  органів державної виконавчої служби. З початку поточного року з недобросовісних роботодавців Дніпропетровщини стягнуто 79,4 млн грн на користь 11 267 осіб.

Лише за період з 20 по 29 вересня 2021 року в результаті вжитих заходів примусового виконання рішень, а саме списання коштів з розрахункових рахунків боржників, відновлені права на оплату праці тисячох працівників. Так, найбільші суми стягнуті державними виконавцями відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) з ⤵️

✅ КП «Першотравенське міське житлово-комунальне підприємство» — 4 млн грн;

✅ АТ «Криворізька теплоцентраль» — 3,2 млн грн;

✅ КП «Новомосковськтеплоенерго» — 1,9 млн грн.

Разом з тим, державними виконавцями Павлоградського відділу державної виконавчої служби у Павлоградському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) стягнуто з КП «Павлоградтеплоенерго» — 1,2  млн грн.

☝️ Нажаль, трудові права людей продовжують порушуватися роботодавцями. Тому категорія рішень щодо стягнення заборгованості з виплати заробітної плати  й надалі залишається одним із пріоритетних напрямків роботи органів державної виконавчої служби Дніпропетровщини.