В Кропивницькому відбулась робоча зустріч

Сьогодні, в приміщені Кропивницької міської ради, відбулась робоча зустріч за участі керуючого справами виконавчого комітету міської ради Альвіни Бондаренко, начальника відділу реєстрації місця проживання особи Катерини Струк, начальника відділу з питань нотаріату у Кіровоградській області Управління нотаріату Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Татевік Іванової та голови відділення Нотаріальної палати України у Кіровоградській області Тетяни Балик.
На робочій зустрічі обговорювалось питання щодо надання нотаріусам Кіровоградської області безпосереднього доступу до Реєстру територіальної громади.
За результатами проведеної зустрічі обговорено, що підключення до Реєстру потенційно здатне удосконалити процедуру вчинення відповідних нотаріальних дій, оскільки виключає необхідність подачі довідки про реєстрацію місця проживання особи, так як обмін цією інформацією відбуватиметься без залучення громадян.
Тобто, Реєстр — це доступність та зручність надання нотаріальних послуг, оптимізація та підвищення ефективності роботи органів нотаріату та органів місцевого самоврядування. За умови ефективного налагодження обміном інформації в Реєстрі вдасться скоротити час подачі документів, зменшити їх кількість та кількість процедурних дій та підвищити якість надання нотаріальних послуг.