За 7 місяців 2022 року державними виконавцями Запорізької області стягнуто понад 126 млн. грн аліментів на користь 16 636 дітей

Незабаром почнеться новий навчальний рік, який супроводжується значними фінансовими витратами для батьків. 👩‍🎓До окремої категорії сімей, які потребують соціальної підтримки з боку держави, слід віднести батьків, що виховують самостійно дітей. Допомога цим родинам є однією з пріоритетних задач для органів ДВС. Станом на 01.08.2022 року державними виконавцями Запорізької області стягнуто понад 126 млн. грн аліментів на користь 16 636 дітей.

Завдяки вжитим державним виконавцем Комунарського відділу ДВС у місті Запоріжжі заходам примусового впливу на боржника, було стягнуто понад 149 тис. грн.   

Згідно із Законом України “Про виконавче провадження”, до боржника були застосовані такі заходи примусового впливу, як встановлення тимчасового обмеження боржника у праві: 

📌виїзду за межі України;

📌керування транспортними засобами;

📌користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії;

📌полювання тощо.

Вчасно сплачуйте аліменти, щоб ваші діти завжди мали все необхідне для успішного навчання.