З початку року Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції було прийнято для проставлення 7069 документів

Апостиль – це спеціальний штамп, який проставляється на документи, видані однією державою, щоб легалізувати й підтвердити їхню дійсність на території іншої держави. Офіційні документи, які були складені на території України, можуть бути використані на території іншої держави лише після відповідного їх посвідчення, якщо інше не передбачено міжнародними договорами. На сьогодні найбільш поширеним способом посвідчення документів для їх можливого використання за кордоном є проставлення апостиля, запровадженого Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (так звана Гаазька Конвенція 1961 року). 

Апостиль засвідчує справжність підпису особи під документом і автентичність відбитку печатки або штампа, якими скріплено відповідний документ.

Міністерством юстиції України здійснюється апостилювання:

📌офіційних документів, що видаються органами юстиції;

📌офіційних документів, що видаються судами;

📌документів, що оформляються нотаріусами України.

Апостиль не проставляється на оригіналах, копіях (фотокопіях) нормативно-правових актів, роз’яснень та правових висновків щодо їх застосування, документах, що мають характер листування.

Під час воєнного стану потреба в легалізації документів для використання за кордоном для багатьох стала нагальною. Так, з початку року Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції було прийнято для проставлення 7069 документів: 

📌по Запорізькій області — 1971;

📌по Кіровоградській області — 1305;

📌по Дніпропетровській області — 3793.

Ми працюємо для вас!