Круглий стіл «Адвокат — представник сторони виконавчого провадження»

Сьогодні, 05.04.2021, в приміщенні Ради адвокатів Дніпропетровської області відбувся «круглий стіл» щодо вирішення проблемних питань, які виникають у адвокатів, як представників сторін виконавчого провадження, під час звернення до органів державної виконавчої служби.

В обговоренні взяли учать: заступник начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)  Олександр Більчук, заступник начальника Управління — начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Оксана Мазур, Голова Ради адвокатів Дніпропетровської області Тетяна Лещенко та її заступник Олексій Трунов, а також члени Ради адвокатів Дніпропетровської області.

Комунікація між органами, на які покладене примусове виконання рішень, та сторонами виконавчого провадження, що полягає у поданні звернень, відіграє значну роль під час примусового виконання рішень. Тож, під час  «круглого столу» учасниками розглядалося багато питань, зокрема:

— документи, якими підтверджуються повноваження адвоката;

— інформацiя та дoкументи, які може запитувати адвокат в рамках виконавчого провадження;

— випадки відмови у наданні інформації;

— строки надання відповіді;

— відповідальність за несвоєчасне та неповне надання відповіді на адвокатський запит тощо.

Крім того, присутнім надане роз’яснення, як під час карантину можна ознайомитися з матеріалами виконавчого провадження в онлайн режимі за допомогою автоматизованої системи виконавчого провадження.

По завершені зустрічі учасники  прийняли ряд рішень, спрямованих на забезпечення ефективної взаємодії.