Міністерство юстиції України запускає новий Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (ЄДР)!

Міністерство юстиції України запускає новий Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (ЄДР)!

Такі дії зумовлено тим, що цей реєстр один із ключових реєстрів у державі, що містить дані про всі українські компанії, проте не зовсім відповідає сучасним вимогам сьогодення, а останнє масштабне оновлення системи відбулось ще у 2007 році.

Розробники визначають наступні переваги оновленого ЄДР:

спрощена процедура отримання копій документів, що містяться в реєстраційній справі;
 актуальний словник адміністративно-територіального устрою;
відокремлення даних про кінцевих бенефіціарних власників від засновників юридичної особи.
 припинення ФОП та внесення змін до відомостей до юридичної особи в один етап;
 можливість знайти відокремлений підрозділ юридичної особи;
 можливість сформувати та отримати виписку після проведеної будь-якої реєстраційної дії;
 облік сімейних фермерських господарств та поява окремої ознаки створення такого господарства;
 нові атрибути розширеного пошуку.

Крім того, в новому ЄДР будуть додані нові реєстраційні дії, такі як перехід на діяльність на підставі власного установчого документу або модельного статуту, внесення та скасування заборони вчинення реєстраційних дій, внесення змін до відомостей про відокремлений підрозділ.

📣Особливу увагу приділили інструментам, направленим на запобігання рейдерству завдяки впровадженим додатковим механізмам контролю та модулі безпеки (контроль наявності сканованої копії поданого документа, підтвердження операцій в системі з використанням КЕП (кваліфікований електронний підпис), ідентифікація користувача при отриманні витягу на порталі з використанням КЕП, автоматичний «LOG-OFF» у разі наявності програмного забезпечення віддаленого керування та неактивності користувача в системі).

Ще більше інформації у наказі Міністерства юстиції України від 14.07.2020 № 2409/5, що розміщено за посиланням: http://minjust.gov.ua/n/22599.