Наповнення бюджету —підтримка держави на економічному фронті

Чимала кількість виконавчих документів, що надходять на виконання до органів державної виконавчої служби Дніпропетровської області, стосуються несплати податкових боргів, заборгованості (недоїмки) зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), стягнень в інтересах органів Пенсійного фонду України, адміністративних штрафів у сфері безпеки дорожнього руху тощо.

З метою забезпечення надходження до бюджету податків, зборів, штрафів, а також інших стягнень на користь держави, державними виконавцями вживаються дієві заходи примусового виконання рішень у спосіб та в порядку, які встановлені виконавчим документом та чинним законодавством, зокрема, звернення стягнення на майно та кошти боржника, які дають позитивний результат.

Так, наприклад, державним виконавцем Верхньодніпровсього відділу ДВС у Кам’янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), в рамках зведеного виконавчого провадження, з юридичної особи стягнута заборгованість зі сплати ЄСВ у розмірі 3,5 млн грн на користь ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Державними виконавцями Криничанського відділу ДВС у Кам’янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) стягнуто з юридичної особи податковий борг у розмірі 2,3 млн грн. 

З порушника правил дорожнього руху, який керував автомобілем в нетверезому стані, державним виконавцем Покровського відділу ДВС у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) в примусовому порядку стягнуто 34 тис. грн на користь держави за вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

А завдяки заходам примусового виконання рішень, вжитими державним виконавцем Самарського відділу ДВС у місті Дніпрі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), боржник сплатив одразу 51 адміністративний штраф у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху на загальну суму майже 29 тис. грн.

Загалом з початку 2022 року державні виконавці Дніпропетровської області стягнули більше ніж 115 млн грн на користь бюджету та продовжують активно працювати в цьому напрямку, адже сьогодні, як ніколи, наша держава потребує посиленої підтримки на економічному фронті.