Особливості державної реєстрації актів цивільного стану в умовах війни на Дніпропетровщині

З початку війни відділи ДРАЦС Дніпропетровщини ні на день не зупиняли своєї роботи. Її обсяг зріс у рази, так само як і складність, бо таких життєвих ситуацій, у які потрапили всі ми, ніхто не міг й уявити. Але наше щире прагнення допомогти кожному не залишати людей сам-на-сам зі своїми проблемами.

Усі відділи Дніпропетровської області працюють в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян, тобто дані державної реєстрації одразу вносяться та відображаються у єдиній електронній базі і можуть бути перевірені іншими державними органами (наприклад, територіальними органами державної міграційної служби, соціального захисту населення), відображатись у «Дії», подаватись на проставлення апостиля тощо.

❗️Нагадуємо, що наразі доступ до реєстрів є у відділах ДРАЦС, що працюють на території, де не ведуться активні бойові дії.

Органи, що делеговано виконують функції державної реєстрації, здійснюють свої повноваження без використання Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Це стосується органів місцевого самоврядування (виконкоми сільських/селищних/міських рад, ЦНАПи) та дипломатичних установ — консульств та посольств.

Важливим є, що на період дії воєнного стану в країні передбачена екстериторіальність в отриманні послуг, тож ви можете звернутися до будь-якого зручного для Вас відділу ДРАЦС.

З початку війни відділами ДРАЦС нашої області зареєстровано:
🧒 4 100 народжень,
💍7 685 шлюбів,
💔 366 їхніх розірвань,
📝70 змін імені,
🔖15 032 смерті,
📑видано понад 9 000 свідоцтв та 3 000 витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян,
📜оформлено 530 апостилів.