Особливості працевлаштування нотаріусів

Неминучим наслідком військової агресії російської  федерації проти України стала велика кількість внутрішньо переміщених осіб, які змушені полишати власні домівки, роботу та шукати притулку у більш безпечних регіонах країни.

📚 З огляду на це Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції   (м. Дніпро) докладає зусиль та створює умови для працевлаштування таких осіб на вакантні посади, зокрема, у державні нотаріальні контори, що сприяє, по-перше, реалізації права особи здійснювати свою професійну нотаріальну діяльність та, по-друге, своєчасному наданню кваліфікованих нотаріальних послуг фізичним та юридичним особам, а також злагодженій роботі системи органів нотаріату в цілому. Так, з початку війни Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Дніпро) заповнено посади в державних нотаріальних конторах, що залишалися вакантними протягом тривалого часу, а саме: 2 вакансії завідувачів в районних державних нотаріальних конторах Дніпропетровської області, та 1 вакансію державного нотаріуса в державній нотаріальній конторі м. Дніпра.  Принагідно нагадуємо про можливість працевлаштування в державних нотаріальних конторах регіону на посади державних нотаріусів. Особи, що мають бажання працювати нотаріусом, повинні відповідати вимогам Закону України «Про нотаріат». Так, нотаріусом, відповідно до частини 2 статті 3 Закону України «Про нотаріат», може бути громадянин України, якому присуджено ступінь вищої юридичної освіти не нижче магістра, який володіє державною мовою відповідно до рівня, визначеного Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», має стаж роботи у сфері права не менш як шість років, з них помічником нотаріуса або консультантом державної нотаріальної контори – не менш ніж три роки, склав кваліфікаційний іспит і отримав свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю. Не може бути нотаріусом особа, яка має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята у встановленому законом порядку (крім реабілітованої особи), особа, дієздатність якої обмежена, або особа, визнана недієздатною.

На теперішній час в Дніпропетровській області вакантними є 8 посад завідувачів державних нотаріальних контор та 9 посад державних нотаріусів.

В Кіровоградській області вакантними є 4 посади завідувачів державних нотаріальних контор та 4 посади державних нотаріусів.

Для з’ясування детальної інформації щодо працевлаштування, рекомендуємо безпосередньо звертатися до відповідного відділу Управління персоналу Південно- Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро):

✅️відділ організації роботи та розвитку персоналу у Дніпропетровській області (пр. Дмитра Яворницького, 21-А, м. Дніпро, тел. (056) 371 15 83);

✅️відділ організації роботи та розвитку персоналу у Кіровоградській області (вул. Театральна 6/7, м. Кропивницький, тел. (0522) 35 66 46).