#Правовий_Обєктив: Постанова Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні»

📌 Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 затверджено Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (далі — Порядок).

❗️ Так, Порядком визначено умови, механізм виплати та порядок використання коштів для надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

☝️ Водночас, згідно із положеннями Порядку компенсація надаватиметься у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Для отримання компенсації роботодавець не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування особи має подати до центру зайнятості заяву. Рішення щодо  надання або відмови у наданні компенсації регіональний центр зайнятості має ухвалити протягом п’яти днів.

🔎 Детальніше із положеннями Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331, а також Порядку можна ознайомитись за 🔗 посиланням ➡ http://surl.li/bpajb
#Правовий_Обєктив