#Правовий_Обєктив: 24 листопада 2021 року прийнято постанову №1224 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»

📑 24 листопада 2021 року прийнято постанову № 1224 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка направлена на вдосконалення процедури реєстрації речових прав на нерухоме майно.

📝 Так, положеннями постанови внесені зміни, зокрема до⤵️
📌Порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. № 1141;
📌Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 р. № 1127.

🔰 Отже, постановою запроваджується інформаційна взаємодія з єдиними та державними реєстрами, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України, і автоматична перевірка та внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про ідентифікованого суб’єкта речового права, обтяження на підставі відомостей, отриманих з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань тощо.
Підкреслимо, що відповідна Постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту 2 змін, затверджених цією постановою, який набирає чинності 25 листопада 2021 року.

🔎 Детальніше щодо керівних положень постанови за посиланням 🔗 http://bit.ly/3oYYQ9v
#Правовий_Обєктив