Прийнято участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Дискусійні питання застосування антикорупційного законодавства», яка проходила в рамках Міжнародного дня боротьби з корупцією

Сьогодні, 02 грудня 2021 року, в.о. начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Ольгою ЗАХАРОВОЮ прийнято участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Дискусійні питання застосування антикорупційного законодавства», яка проходила в рамках Міжнародного дня боротьби з корупцією, котрий відзначається щорічно 09 грудня за ініціативою Організації Об’єднаних Націй.

Конференція проходила у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ у форматі відеоконференції з використанням програми Zoom, яка налічувала 200 учасників. Зокрема в активному диспуті взяли участь представники:
🔹Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро);
🔹Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан;
🔹Консультативної місії Європейського Союзу в Україні;
🔹Третього апеляційного адміністративного суду, Дніпропетровського окружного адміністративного суду;
🔹Харківського національного університету внутрішніх справ;
🔹відділу запобігання корупції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області;
🔹Вищого антикорупційного суду;
🔹сектору запобігання корупції Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області, а також представників громадських організацій та правозахисних інституцій.

Метою проведення конференції стало об’єднання зусиль його учасників у вирішенні актуальних питань відносно застосування антикорупційного законодавства, враховуючи міжнародний досвід проведення антикорупційних реформ, а також застосування практики Європейського суду з прав людини в цій частині.

Так, під час заходу в.о начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Ольга ЗАХАРОВА, підкреслила, що тематика проведення конференції є дуже актуальною в побудові правової держави, оскільки корупція постає чинником, який впливає на стан національної безпеки і конституційному ладу України. Це явище негативно впливає на різні сторони суспільства, зокрема на управління, соціальну і правову сфери, громадську свідомість, а також міжнародні відносини.